10 Jaar Triporteur, 25 Jaar Brouwervaring.

Hele Jaar

We maken onze eigen bierrecepten op basis van nieuwe mouten die wij speciaal voor het bier ontwerpen. Samen met de andere ingrediënten vormen de mouten een ‘BOMpakket’ waarmee een zigeunerbrouwerij onze bieren brouwt. De Triporteurbieren zijn onze basisbieren. Daarnaast lanceren we ook een speciale bierlijn met eenmalige producten.

Heaven

Hemels hoppig bier gebrouwen met huisgebakken mout. Triporteur from heaven is de moderne versie van een traditionele Belgische hoppige ale.

Hell

Triporteur from hell is een donker bier gebrouwen met hels gebrande en geroosterde BOM mout. Het bier doet denken aan chocolade, karamel, pas gezette koffie en versgebakken brood.

Full Moon 12

Full Moon 12 wordt gebrouwen met vers geroosterde BOM mout. Het bier wordt gerijpt op Belgische eik die we zelf verzagen met een kettingzaag.

Bling Bling IPA

Onze Bling Bling Imperial King is gebrouwen met 24-karaats goudvlokken. Deze decadente golden ale is over-the-top gepimpt met pakken hoppe.

Nipple
Classic Trippel

Nipple. Met deze licht aangebrande naam hebben we toch wel je aandacht zeker? We brouwden een naakte versie van deze klassieke Belgische schoonheid.

Seizoensgebonden

These are special beers that we brew and produce on a one time only basis, never to be repeated. So be sure to keep your eyes peeled and follow us on social media to be the first to know then they drop!

Belgian Oak
(330ml)

Voor de Belgian Oak roostert Bert Van Hecke het hout van de Belgische eik op verschillende temperaturen. Dat resulteert in een krachtig en majestueus bier. Elk jaar lanceren we een vintage uitgave van dit bier.

Hit

Hit is een witbier voor echte moutliefhebbers. Waar een klassiek witbier wordt gebrouwen met grote hoeveelheden ruwe tarwe, brouw en wij als moutbakker dit witbier vooral met tarwemout en havermout.

Haze

De Haze is een New England IPA gebrouwen met licht gebakken haver mout en haver vlokken. Tijdens het brouwproces werd meer dan 35 kilogram hop toegevoegd: in de whirlpool, tijdens de gisting en lagering.

Rosie Rosa

Deze special roast is geïnspireerd op ‘Rosa’, een tango van Jacques Brel. Het bier werd gebrouwen met brood, zonder de toevoeging van hop, naar het voorbeeld van de oude Egyptenaren.

Gepensioneerd

The special roast series is always an interesting creation from Bert’s own mind and experience in the trade as a Master Brewer, and they are bottled in special glass to reflect this distinction.

Winter Oak

Voor deze Winter Oak roostert Bert Van Hecke het hout van de in België gegroeide Amerikaanse witte eik op verschillende temperaturen. Dat resulteert in een krachtig en majestueus bier met duidelijk vanille toetsen.

Total Loss

Belgische brouwers brouwen meestal traditionele brave bieren. Wij daarentegen zijn Moutbakkers! Wij durven je smaakpapillen al eens op de proef stellen.

Wild Killed in Action

Met de Wild Killed in Action vernieuwen we de stijl Belgisch zuur bier door er een moderne en wilde twist aan te geven.

Kriek & Berry

Een full option fruit bier. Dit is NIET een naar snoepwinkel ruikend zoet fruitbier, maar een zuiver en complex brouwsel waarbij meer als 20 ingrediënten gebruikt worden.

Wild & Funky

Dit is een zuur bier. Het is de perfect dorstlesser op een warme zomerdag. Gebrouwen met appel- en perenstroop.

Basta
IPA with pasta

IPA, IPA, IPA... iedereen bleef maar vragen om een IPA te brouwen. Genoeg is genoeg: BASTA! We maakten dus een IPA: een Italian Pasta Ale.

Proces.

Bert, gediplomeerd brouwmeester, brouwt in gehuurde ketels volgens het principe van de gypsy brewery, en volgt persoonlijk, van A tot Z, het volledige brouwproces op. Hij creëert zijn eigen bierrecepten op basis van huisgemaakte mout bestaande uit een geheime samenstelling van vele ingrediënten die samen het zogenaamde vormen waarmee gebrouwen wordt in de gehuurde ketels.

Stap 1 – Selectie

Bier brouwen en mout bakken kan alleen met kwalitatieve en bij voorkeur authentieke grondstoffen. Dat is absoluut noodzakelijk om tijdens het moutbakken of brouwen iets nieuws te creëren. De gebruikte BOM grondstoffen passen allemaal in een groter geheel. Er is niet een bepaald overheersend ingrediënt. Bert Van Hecke, moutbakker en brouwmeester, zoekt persoonlijk de granen, basismouten, suikers en hop uit om de kwaliteit van de grondstoffen te waarborgen. Kunstmatige aroma’s of zoetstoffen worden door ons nooit gebruikt. Wat je proeft en ruikt is echt!

Stap 2 – Bakken

Het bakken van mout of granen om zo op maat gemaakte speciaalmout te creëren is uniek in de wereld. We starten met al of niet gemoute granen die op verschillende temperaturen worden gebakken of geroosterd in functie van het beoogde bier. Tijdens het bakken worden vaak andere ingrediënten toegevoegd. Op die manier zijn de mogelijkheden oneindig. Precies voor dit doel werd een koffiebrander volledig omgebouwd volgens de strikte kwaliteitseisen van BOM.

Stap 3LEVEREN

Enkel Bert Van Hecke, moutbakker en brouwmeester, kent de ingrediënten en de verhoudingen van de geheime mengsels. Hij alleen beheerst het volledige proces. Toch kiest hij ervoor om de consument veel informatie te geven over zijn producten. Hij levert alle ingrediënten voorgemengd in een geheim BOM mengsel aan de brouwerij.

Stap 4BROUWEN

De BOM Brouwerij is op dit ogenblik een zigeunerbrouwerij: we huren de ketels van een andere brouwerij om daarin ons bier te brouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat niet de ketels de smaak van het bier bepalen, maar wel de moutbakker en de brouwmeester. Je zou een brouwerij kunnen omschrijven als een suikerfabriekje. Het zetmeel in de mout wordt omgezet in suiker door het te mengen met water en het te laten rusten op verschillende temperaturen. De gist zet deze suiker om in alcohol. De andere ingrediënten zoals de BOM mouten en de gebruikte hop bepalen de smaak. Zo ontstaat uiteindelijk bier.

Stap 5 BOTTELEN

Alle BOM bieren hergisten op fles. Vooraleer het bier op de fles gaat, wordt een kleine hoeveelheid suiker en gist aan het bier toegevoegd. Alle suiker wordt door de gist opgegeten en omgezet in een beetje alcohol en koolzuurgas. De fles is afgesloten en het koolzuurgas kan nergens naar toe: het lost op in het bier totdat het flesje geopend wordt. Hierdoor krijg je bij het openen van de fles belletjes in het bier en ontstaat er een mooie schuimkraag.

Stap 6GENIET!

Onze bieren worden enkel geschonken in horecazaken die ons product respecteren. Ze zijn natuurlijk ook te vinden in de betere bierhandel. Vraag ernaar op café, op restaurant of bij de bierhandel. Hebben ze het niet? Stuur ons dan een mailtje en wij zorgen ervoor dat u er binnen de kortste keren ook kan van genieten in uw favoriete café of restaurant of in uw zetel thuis als u het koopt bij de bierhandelaar.

Onze Mout

Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. Vanuit deze traditie bakken wij onze mouten als eerste echte moutbakkerij ter wereld zelf. Het gaat om nieuwe mouten die wij speciaal voor het bier ontwerpen. Ze zijn uniek en artisanaal huisgemaakt. Wist je: dat er een engel op het etiket staat als we gebakken mout gebruiken en een duivel als we geroosterde mout gebruiken?

BAKED

Bakgraad

BOM B is een op lage temperatuur gebakken mout. Een zachte mout met een ronde smaak en de geur van vers gebakken brood en karamel.

WHEAT

Bakgraad

BOM W is een gebakken tarwemout. Deze mout geeft het bier een bijkomende zachtheid en heeft een verrassende smaak van popcorn.

THOREFACTO

Bakgraad

BOM Thorefacto is een samentrekking van THOR, de naam van onze zoon en van Torrefacto, een methode van koffie roosteren. Tijdens het bakken van deze mout worden kleine hoeveelheden suiker toegevoegd die vervolgens karamelliseren rond de moutkorrel.

CORIANDER

Bakgraad

BOM C is een koriandermout en geproduceerd op basis van de BOM B mout. Tijdens het bakken van de mout wordt korianderzaad toegevoegd. Het fijne korianderaroma komt vrij tijdens het bakken en wordt overgedragen op de mout.

DRC

Bakgraad

BOM DRC = Double Roasted Chocolate Malt De DRC mout is een door BOM dubbel geroosterde Belgische chocolademout. Deze mout zorgt voor een subtiele chocoladehint in de Hell en heeft een meer uitgesproken gebrande smaak dan een gewone chocolademout.

DARK ROASTED

Bakgraad

BOM Dark Roasted is een donker geroosterde mout, intens gebrand tot een zwarte kleur. Tijdens het roosteren wordt volgens het nieuwe BOM procédé de bittere smaak van gebrande mout verzacht.

WHEAT ROAST

Bakgraad

BOM Wheat Roast is een geroosterde tarwemout. Deze mout voegt een zacht zurige, maar toch lichtjes gebrande toets toe aan het bier.

SEA SALT

Bakgraad

BOM Seasalt is de zeezoutmout. Op het einde van het branden van geroosterde mout wordt een kleine hoeveelheid vochtig zeezout toegevoegd. Door de hitte verdampt het vocht en zet het zout zich vast op de korrel waardoor de korrel volledig uitdroogt en een nieuw karakter krijgt. Deze mout geeft het bier een volle smaak.

SRBO

Bakgraad

BOM Special Roast Belgian Oak, is een lang en intens gebakken mout die net niet naar het gebrande toe gaat. Tijdens het roosteren wordt een beperkte hoeveelheid eik toegevoegd.

SRBOW

Bakgraad

BOM Special Roast Belgian Oak Wheat is een lang en intens gebakken tarwe mout die net niet naar het gebrande toe gaat. Tijdens het roosteren werd een beperkte hoeveelheid eik toegevoegd.

SPECIAL A

Bakgraad

BOM Special A is de creatie van een ‘verloren’ Belgische mout. Het is een zacht geroosterde gekaramelliseerde mout met aangename gebrande suikersmaak.

SPECIAL B

Bakgraad

BOM Special B is de creatie van een ‘verloren’ Belgische mout. Het is een intens geroosterde gekaramelliseerde mout met een duidelijke gebrande suikersmaak.

FULL MOON MALTS

Bakgraad

Een geheim mengsel van gebakken en gebrande mouten. De type ’12’-bieren zijn en blijven een mysterie.

KINKY MALT BLEND

Bakgraad

Zes soorten mout: tarwe, haver, rogge, spelt, boekweit en gerst worden samen op een lage temperatuur gebakken.

TEARS FROM HEAVEN

Bakgraad

Een licht gebakken mout die een tegengewicht vormt voor de zwart geblakerde mouten van de Total en zo zorgt voor de balans in dat bier.

BLACK SHARK SWEET

Bakgraad

Black Shark Sweet is de zwartste mout die BOM maakt: zwart als roet en toch met een unieke zachte smaak.

60 MINUTES OF FLAME

Bakgraad

Tarwemout gedurende 60 minuten gebrand op de hoogst mogelijke temperatuur.

WINTER WARMER

Bakgraad

Zwart geroosterde tarwemout waarbij aan het einde van het roosteren extra witte eik werd toegevoegd.

Brouwerij Bouwen.

Bier brouwen is ons leven. We doen het zo graag, dat we met plezier mensen en bedrijven in de hele wereld helpen om hun eigen brouwerijen te bouwen en te ontwikkelen. We hebben zelfs ons eigen “BOMbrew” brouwzaal, fermentatie en materiaal merk waarmee we brouwen tot een nieuw niveau brengen! 

Bezoek Ons.

Heb je altijd eens de Maltbakery in het echt willen zien en alle Triporteurbieren of onze mout willen proeven? Ondertussen hebben we onze eigen stek met de moutbakkerij, een biershop en een degustatiezaal waar regelmatig optredens plaatsvinden of waar uw feestje kan doorgaan. Volg ons via sociale media en blijf zo op de hoogte van al onze activiteiten en initiatieven.

Degustatie, event of feestje boeken in de moutbakkerij!

Winkel

Openingsuren: vrijdag 9.30-18.00 uur & zaterdag 13.30-17.00 uur

Adres: BOMBrewery bvba, Armoedestraat 11, 8800 Roeselare, België

Tel: + 32 (0)47 968 1024

E-mail: info@bombrewery.com

Degustatie

Bezoek ons en proef ons uitgebreid assortiment bieren in een unieke setting. 

Degustaties zijn altijd mogelijk tijdens de openingsuren van onze shop.

(details vind je onder ‘Shop’)

Bezoek

Tijdens een rondleiding krijg je een unieke inkijk in het brouwproces van onze bieren: de mouten, de moutbakkerij, de vaten en hoe een brouwerij gebouwd wordt. Afsluiten doen we uiteraard met een degustatie!

Boek nu een rondleiding: stuur een mailtje of bel ons.

(Rondleidingen kunnen enkel na afspraak, details vind je onder ‘Shop’)

Events

Op zoek naar een locatie voor uw evenement, personeelsfeest, uitstap, communie, groepsdegustatie…?

Twijfel niet en contacteer op info@bombrewery.com. Bekijk de mogelijkheden op onze winkel en event pagina.

Of bel ons op 0479/68 10 24 om alle mogelijkheden te bespreken.

De Brouwer.

Bert Van Hecke is begonnen als huisbrouwer en leerde het vak bij enkele wereldvermaarde brouwerijen. Als afgestudeerd brouwingenieur liep hij stage bij een Trappistenbrouwerij en een Vlaamse brouwerij van roodbruine bieren. Daarna ging hij aan de slag als keldermeester in een Gueuzebrouwerij. Bert deed ervaring op in buitenlandse brouwerijen in Fort Collins (V.S.), Brooklyn (V.S.), in Suzhou (China) en in Galati (Roemenië).

Zijn internationale avonturen leverden hem een plaats op als jurylid in de World Beer Cup. In Austin, Texas, bouwde Bert de nieuwe Celis Brewery waar ondertussen het Pierre Celis Witbier opnieuw gebrouwen wordt. In Franschhoek, Zuid-Afrika, bouwde hij een nieuwe brouwerij volgens zijn eigen originele BOM BREW ontwerp. In zijn zoektocht naar hoe doe ik het zelf en beter haalde Bert inspiratie uit de traditionele manier van werken bij Rodenbach waar men vroeger ‘den eest’ gebruikte om hun eigen mout te maken.

Hij kocht een koffiebrander en moduleerde deze om er zijn eigen speciale mout mee te creëren. Hij koopt merkloze, zogezegd ‘witte’ mout en maakt er nieuwe mout van in functie van elk afzonderlijk bier door de ‘witte’ mout zelf te bakken. Mout bakken op lage temperaturen maakt de mout zacht en licht.
Mout roosteren op hogere temperaturen maakt de mout donkerder en intenser. Superverse mout, binnen de 48 uur verwerkt in het bier.

Bert creëert voor elk bier een eigen recept verzameld in een geheim “BOM Pakket”. De zelfgemaakte mout vormt de basis van een geheime samenstelling van ingrediënten. Op basis van dat geheime recept wordt het bier gebrouwen. Hij volgt persoonlijk van a tot z het hele brouwproces op.

Adres

BOMBrewery BVBA
Armoedestraat 11
8800 Roeselare
Belgium

E-mail

bert@bombrewery.com
www.triporteurbeer.com

telefoon

Bij vragen
+32 (0) 479 68 10 24

wordt sociaal: